Ученици пътешестваха в историята

    Вечер на историята събра ученици от IV и V клас на ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - град Първомай. За тема на събитието страши учителят Иванка Йорданова избра "Пътешествие в миналото.

    Тържеството е посветено на 180-годишнината от началото на образованието в град Първомай и съвпадна с празника 11 май на светите братя Кирил и Методий.

     Две момичета в носии посрещнаха гостите с пита и сол. Водещи бяха цар и царица на знанието – Ерика Анталфи от VІІа клас и Михаил Иванов от VІ клас.   

      След кратко припомняне на исторически факти, ученици от VІІа клас представиха  „Облеклото в древността“ – модели по идея на Памела Недева от VІІа клас. Иванка Йорданова изнесе презентация с мултимедия, в която показа стара сграда на училището, картини на тракийски съкровища и снимки от училищния музей.

     Ученици от ІVа клас представиха народен танц. Присъстващите чуха стихотворението „Аз съм българче“.

    Имаше състезание в три етапа на два отбора с ученици от ІV и V клас. В първия етап отборите трябваше да сглобят пъзел на старинен съд – амфора. Във втория етап разказаха за български владетели по предварително изтеглен жребий. В третия етап отговаряха на въпроси, свързани с българската история. Състезанието бе спечелено от отбор „а“ в състав: Виктория Николаева от ІVа клас, Магдалена Делчева и Сиса Стоянова от Vа клас.

    Естествено на тържеството прозвуча и химнът на свети свети Кирил и Методий, песента „Де е България?“, а Виктория Николаева поздрави учителите с песента „Катерино моме“.

    parvomai.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини