Минко Палвов стана учител на годината за втори път

Учителят по физическо възпитание Минко Павлов стана Учител на годината в своята област, а още две учителки - Венета Кичукова и Недялка Томаатанасова бяха допуснати до номинации и бяха отличени за участие в конкурса на СБУ.

Церемонията по награждаване на най-добрите учители от страната се състоя на 11 май – деня за почит на светите братя равноапостоли и първоучители Кирил и Методий и  в навечерието на най-светлия български празник – 24 май. За престижния конкурс тази година от кандидатите бяха допуснати и номинирани 59 учители и директори от цялата страна, между които бяха излъчени победителите в девет направления: „Предучилищно възпитание и подготовка“, „Начално образование“, „Хуманитарно направление“, „Природоматематическо направление“, „Изкуства и спорт“, „Професионално образование“, „Директори и помощник-директори“, „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници”, „Млади учители“.

Минко Павлов е учител по физическо възпитание и спорт в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - град Първомай. Той е възпитаник на Националната спортна академия. Повече от 35 години е учител, но неуморно и с неподправен ентусиазъм подготвя ученици за различни състезания. През последните години се отдаде на дартс и приложно колоездене. Но негови ученици са имали успехи и в леката атлетика и други видове спорт. Един от най-старите рекорди, поставени на щафетата от движението „Мама татко и аз“ в Пловдив е на негови възпитанички. 

Венета Кичукова е старши учител по икономически науки и се състезаваше в направлението "Професионално образование".

Нели Томаатанасова е начален учител в ОУ "Георги Караславов" - Дебър.

Наградените педагози от Пловдивска област отнесоха общо 8 от национални награди, които се присъждат ежегодно от Синдиката на българските учители към КНСБ.

„Много съм горд с тази награда – заяви Минко Павлов след церемонията – не само защото я получавам за втори път, а и защото я получих в силна конкуренция с учител – спортист, който има не малко постижения със своите възпитаници.“

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини