Конска каруца премина пред президентството въпреки всички мерки за охрана

Конска каруца с четирима цигани в нея премина пред президентството по жълтите павета преди няколко минути въпреки всички засилени мерки за охрана.

Каруцата навлезе пред сградата на президентството откъм ЦУМ и под бурните викове на полицаите и ръкоплясканията на редките минувачи направи един пълен кръг край знамената и беше върната обратно, предава агенция Фокус.

Иначе достъпът в района на президентството и Министерски съвет е силно ограничен. Полиция има на всеки метър, както и служители на НСО.

Подлезът пред президентството е затворен. Пешеходци не се допускат, но конската кaруца проби полицейския кордон и премина безпрепятствено преди да бъде върната.

В момента държавните глави на България и Русия - Георги Първанов и Владимир Путин, разговарят в президентството.

Преглед на двустранните отношения, сътрудничеството в икономическата сфера и осъществяването на важни енергийни проекти като АЕЦ "Белене", Бургас-Александруполис и "Южен поток", актуални международни въпроси, ще бъдат сред акцентите в разговора на двамата държавни глави.

По-късно Първанов и Путин ще дадат пресконференция. В присъствието на двамата ще бъдат подписан пакет от двустранни споразумения като за създаването на международната проектна компания за изграждането на нефтопровода Бургас-Александруполис и договора за строителство на АЕЦ "Белене".

Тази сутрин на извънредно заседание правителството реши България и Русия да подишат споразумението за изграждане на газопровода "Южен поток", преговорите за което са продължили до късно снощи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини