"Майбах" пуска полукабриолет за 900 000 евро

Германският производител на луксозни лимузини "Майбах" е готов да започне серийното производство на своя нов модел полукабриолет, носещ означението "Ландаулет"(виж карето). Базиран на версията 62 S, автомобилът е снабден с мек покрив в задната част, който се сгъва изцяло автоматично и позволява разходка под открито небе. Мекият таван с вградено задно стъкло започва от багажника и свършва малко преди централната колона, като елегантно се слива с традиционния метален покрив над шофьора.

В интериорът властва луксът, като на разположение на пасажерите са минибар, DVD система, облицовани с първокачествена кожа две електрически кресла, можещи да се трансформират в легла и т.н. Комфортното пътуване дори под открито небе се гарантира от семпъл, но ефективен дефлектор срещу вятър, който се активира автоматично при движение с над 70 км/ч или ръчно, посредством бутон в купето. Безопасността на пасажерите е гарантирана от подсилените със стоманени пръти арки над задните врати и колони.

Между шофьора и пасажерите е монтирана прозрачна само в посока напред подвижна стъклена преграда, като общуването между тях става посредством вътрешен телефон.


"Майбах Ландаулет" се предлага в два цвята - Baltic Black и Nevada Silver, като интериорът може да се облицова с три различни кожи и два вида апликации. Задвижването е поверено на познатия от 62S 12- цилиндров V-образен двигател с двойното турбо и максимална мощност от 612 к.с.

Автомобилът е качен на 20 цолови стилни алуминиеви джанти, а въздушното окачване е въздушно, с променящи се показатели в зависимост от пътната настилка.


"Ландаулет" е петият модел в гамата на притежаваната от "Даймлер АГ" марка "Майбах", а продажбите ще започнат през есента на тази година, при стартова цена от 900 000 евро.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини