След Майкъл Джексън на кроасаните, Лучано Павароти на козунаците

Освен Майкъл Джексън на кроасаните, Варна вече има и Лучано Павароти на козунаците. Това разкри председателят на Федерацията на хлебопроизводители и сладкарите и управител на "Лагард" Иво Бонев. Той е взел на работа тенор от варненската опера.

Оперният певец ще майстори козунаци по време на великденската кампания. Справя се доста добре, констатира Бонев. Певецът решил да потърси допълнителна работа заради ниското заплащане, което получавал в операта. Трифон Александров се прочу като Майкъл Джексън на кроасаните по време на участието си в шоуто Music Idol 2. Трифон изкарва прехраната си като прави кроасани във варненския завод. След участието си той е получил като подарък от ръководството на завода четири тениски с надпис Майкъл Джексън на кроасаните. Липсата на кадри продължава да бъде един от основните проблеми пред хлебарския и сладкарския бизнес. Няма желаещи да се обучават за хлебари и сладкари, посочи Бонев. По думите му, много от майсторите заминават да работят в чужбина заради по-високото заплащане. В момента у нас началната заплати за работещите в този бранш е около 350 лева. Добрите майстори взимат около 1000 лева. Стартовата заплата в чужбина пък е не по-малко от 1200 евро. Информацията е на кореспондента на БГНЕС във Варна. /БГНЕС

В момента "Лагард" води преговори с румънски търговци, които проявяват интерес към замразените продукти на варненския завод, разкри още шефът на Федерацията на хлебопроизводителите. Той допълни, че се надява преговорите да приключат успешно и български производители да успеят да стъпят на румънския пазар.
Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини