Motorola са живи: E10, ZN5 и VE75

Всички вероятно знаят, че Motorola вече не са това, което бяха - поне преди няколко години, самата фирма изглежда също признава този факт. И все пак те са далеч от отказването от пазара - тази година те ще пуснат поне три нови телефона, които ще привлекат доста потребители: ROKR E10, VE75 и W755.

Слухове за съществуването на ROKR E10 се появиха за първи път още през есента на 2007 г., а сега телефонът се показва в реалния си вид - и изглежда доста добре. Motorola E10 е музикален телефон с 2.8-инчов сензорен дисплей, плоска сензорна клавиатура, специализирани музикални бутони, Wi-Fi и 3.2-мегапикселна камера с автофокус. Доста е възможно в него да са добавени и други функции на телефон от висок клас, но дори и без тях заради "тънкия" си дизайн E10 ще бъде със сигурност един от бъдещите бестселърите на Motorola.


Заедно с ROKR E10, бяха представени цяла серия от относително нови Motorola модели, като VE75 и W755. Нито един от тях не достига мащабите на E10, но сами по себе си те са достатъчно конкурентни модели от средния и ниския клас. Motorola VE75 разполага с относително оригинален дизайн и е с форм-фактор слайдер. Дисплеят му е с диагонал 2.6 инча и е широкоекранен (с резолюция 240х400 пиксела). Камерата е 2-мегапикселна, налице е и Bluetooth с поддръжка на A2DP профил. Телефонът също така поддържа едновременна работа с 2 SIM карти. Впрочем доколкото този модел е замислен за азиатския пазар, там това няма да предизвика фурор, тъй като по тези ширини това е достатъчно разпространена функция.


Motorola W755 пък поддържа CDMA мрежи, реализиран е в форм-фактор флип и е снабден с 1.3-мегапикселна камера. Върху горния му панел, под дисплея и отстрани са разположени сензорни бутони за управление на МР3 плеъра. И тук е добавен Bluetooth с A2DP, което предвид сравнително бюджетната ориентация на телефона е приятна изненада. Вградената памет е 80MB, присъства и разширителен слот тип microSD, както miniUSB порт. Motorola W755 е предназначен за разпространение в САЩ и ще бъдв ексклузивен за Verizon.


За повечето от тези телефони се смята, че ще се появят на пазара през втората половина на тази година, но за ROKR E10 изобщо не е известно кога ще бъде пуснат на пазара. Официални сведения от Motorola се очакват в следващите дни. Във всеки случай едно е факт - Motorola още са живи и... е, поне мърдат :)
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини