Нови еко-концепти на Nokia

Дизайнерски екип на Nokia представи официално проекта на финландската фирма Homegrown. В рамките на този проект се създават мобилни устройства, основният акцент на които е грижата за околната среда, ниското енергопотребление и употребата на рециклирани материали.

Преди време фирмата показа първия си концепт от тази серия - флипът Remade, който е изработен от рециклирани материали и най-вероятно ще бъде пуснат в масова продажба до няколко години. Сега обаче заедно с него бяха демонстрирани още два телефона - People First и Wears in, not out, както и зарядното устройство Zero Waste Charger.

Концептуалният моноблок People First предлага на потребителите базови функции за комуникации – възможност за изпращане на SMS, MMS и телефонни разговори. Според фирмата той също така е снабден с "интуитивен интерфейс".

Телефонът Wears in, not out пък е предвиден да бъде "с дълъг живот" - така че потребителите да не се налага да се отървават от него с развитието на технологиите. Той ще разполага с най-съвременна функционалност и потребителите ще е необходимо с времето да обновяват единствено софтуера му, което ще им осигурява достъп до нови услуги.

Екологичното зарядно устройство Zero Waste Charger е замислено с цел решаване на проблема с преразхода на енергия в процеса на зареждане. То няма да консумира електричество, когато към него не е свързан телефон.

Nokia предполагат, че реалното производство на подобни телефони ще бъде факт след около 5-10 години.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини