Новите цени на цигарите

Булгартабак вдига цените на всички свои марки цигари. Това стана ясно на днешната пресконференция на холдинга.

В края на миналата година фирмата произведе по-голямо количество цигари, което беше свързано с политиката ни за запазване на пазарния дял. Произведените цигари в края на миналата година реално бяха продадени тази година през първото тримесечие, казаха от ръководството на тютюневия производител.

Кирил Текелиев от дирекцията за маркетинг и продажби припомни, че в началото на годината стартира продажба с непроменени цени. Сега холдингът е с над две трети пазарен дял и всички останали следят неговото развитие и цените.

Преминахме към пазарни цени, които дават възможност компанията да работи рентабилно, допълни той. Вече качихме цените на марките Арда, която се продава на цена 2.20 лв. и най-масовите цигари Виктори, които вече се търгуват за 2.75 лв.

Предстои плавно увеличение на цените и на другите цигари, произвеждани от холдинга. Най-късно до началото на юли всички те ще бъдат с нови цени:

ММ 100 мм, Виктори слимс, ще струват 2.75 лв.
Prestige RC RF ще струват 2.80 лв.
ММ 84 мм ще струват 2,65 лв., Трезор – 2.55 лв.
2.50 лв. ще струват GD, Невада, Престиж, Средец и Фемина.
По 2.60 ще струват цигарите слимс – Ева, Престиж, Seven Hills, S Slims.
По 2.50 ще струват цигарите слимс MM, New Line, Фемина, а тези в мека опаковка са на цени от 2.30 лв. до 2.50 лв.

Обезщетенията, които ще бъдат платени на работниците във фабриките - Слънце - Стара Загора и Пловдив БТ, възлизат на 14 милиона лева. Това каза директорът на Булгартабак Ангел Димитров. Двете фабрики ще бъдат продадени чрез Фондовата борса, през първата половина на юли, заедно с лиценз за производство на цигари, но без отделните мерки, които ще останат собственост на холдинга.



Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини