Ексхумацията на Белнейски заради доизяснителни работи

Беше извършена ексхумация на сестрите Росица и Христина Белнейски, които бяха зверски изнасилени и пребити, а телата им бяха открити мъртви и обезобразени на 31 януари 2006 г. в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово.
От Окръжна прокуратура съобщиха, че в рамките на последното удължаване на срока за разследване на престъплението с постановление на водещия разследването следовател е назначена допълнителна разширена съдебно-медицинска експертиза в състав от 5 вещи лица.

По делото е постъпило становище от назначените вещи лица, съгласно което, за да отговорят категорично на поставените въпроси в постановлението за назначаване на експертиза, е необходимо да бъде извършена ексхумация и реаутопсия на телата.

По този повод е наредено изваждането на телата и извършването на реаутопсия. Предстои изготвянето на заключение от назначените вещи лица и приобщаването му към материалите от делото.

До решението за назначаването на допълнителната експертиза и постановяването на ексхумация бе достигнато след внимателен анализ на всички събрани доказателства с цел по-точно определяне на механизма на причиняване на телесните увреждания и причините за настъпилата смърт.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини