Китайският режисьор Джон Ву планира екранизация на комикса "Калибър"

Режисьорът на "Мисията невъзможна 2 " (2000г.), Джон Ву, ще режисира киноадаптация на комикса "Caliber" ("Калибър"), който ще бъде представен на изложението на комикси Comic-Con в Сан Диего, Калифорния, съобщи Варайъти.

С производството на филма ще се заеме студията на самия Джон Ву, както и компанията на Джони Деп Infinitum Nihil. В комикса "Калибър" на издателство Radical Comics се разказва историята на крал Артур и неговите рицари чрез образа на стрелци от 19-и век от западното крайбрежие на САЩ.

Преди да започне работа над "Калибър" обаче Ву трябва да завърши снимките на втората част на лентата "Red Cliff". Премиерата на първата част на историческия епос бе на 10 юли в Азия.

"Red Cliff" проследява исторически събития в Китай през 3-и век. Филмът на Джон Ву е събрал 108 милиона юана /10 милиона евро/ приходи за четири дни, съобщи Франс прес.

Ву трябва да довърши и още три проекта. Става дума за драмата "1949" и за римейка на френския криминален филм "Сицилианският клан" с Жан Габен, Ален Делон и Лино Вентура. Освен това режисьорът иска да филмира драмата "The Divide" ("Границата"). БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини