Димитър Бербатов, Пламен Константинов, Явор Гърдев и другите номинирани за <Мъж на годината>

Капитанът на българския национален отбор по футбол Димитър Бербатов, волейболистът Пламен Константинов и режисьорът Явор Гърдев са първите трима номинирани, подредени по азбучен ред, в конкурса "Мъж на годината". За първи път от 1994 г. насам в челната тройка няма политици.

Днес бе открит и сайт, посветен на конкурса:
manoftheyear.bg. На него до 30 октомври може да се гласува за една от трите номинации.

Това съобщиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА от "Дарик радио", което за първи път организира конкурса.

"Ще направим така, че и в най-голямата криза на България да можем да отличим онези неколцина, или един, който е запазил най-мъжките си качества - рицарството, готовността да загуби и да даде път на някой друг - най-острият морален дефицит на България", посочи изпълнителният директор на "Дарик" Радосвет Радев.

Повече от 200 журналисти от София и страната са изпратили своите номинации. Посочени са били над 118 мъже. Точки е събрала и вицепремиерът Меглена Плугчиева - като потвърждение на факта, че тя се държи много по-мъжки от много от мъжете, посочиха от "Дарик".

Десетката се допълва (по азбучен ред) от: Вили Казасян,Георги Китов, Георги Първанов, Григор Димитров, Даниел Вълчев, Йордан Йовчев и Стефан Данаилов.

Сред най-интересните журналистически предложения е полицаят Виктор Янев, който спаси 20-годишната Ангелина от самоубийство в столичния квартал "Дружба". За номинация е предложен и мъжът, измъкнал продавачка от горящ магазин в Плевен - Анатоли Александров. Място в класацията е намерил и Михаил Цонков - граничният полицай, стрелял, за да опази границата от турски бракониери, и съден след това, посочиха организаторите на конкурса. Гласове има и за архитект Георги Янев, който с разкритията си даде началото на корупционния скандал във фонд "Пътища".

На церемония във Военния клуб в началото на декември мъжът на годината ще получи уникална сабя, изработена от Васил Попов - президент на Първия частен ювелирен двор "Кесар". Ще получи и отлежало 60-годишно уиски Джони Уокър - със син етикет с паспорт и индивидуален номер.

"Дарик" ще връчи и традиционната награда "Мис ТВ чар".

За първи път ще бъдат дадени допълнителните награди "Най-добре облечен мъж 2008", "Баща на годината", "Рицар на годината", "Завръщане на годината". Ще има и "Специална награда
на Дарик".
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини