Audi RS6 - Страхотен звук

Вероятно промените спрямо комбито означават, че багажникът няма да е толкова голям - но по някакъв начин седанът RS6 успява да изглежда дори още по-мускулест. Вероятно поради липсата на високата линия на комбито окото се насочва към хубавите обемни калници и огромни колела.

Една не лоша опция (но сякаш малко прекалено оскъпена) са керамичните дискове за спирачките. RS6 изглежда фантастично във вид на седан - особено в изпитания вариант с червен цвят на екстериора и черен интериор. Именно в този вид традиционните изчистени линии на Audi са примесени с малко визуална агресия. Никой не може да сбърка RS6 с обикновения А6 - и един от факторите, които ще способстват това, е уникалният звук.

Парите реално не би трябвало да бъдат проблем при RS6, тъй като ако можете да си позволите сумата за седана, то явно не сте много притеснен във финансово отношение. Само керамичните дискови спирачки струват близо 8 000 евро, с което общата цена много бързо ще скочи на 100 000 евро. И ако продължите с това темпо да поръчвате опции, то експедитивно ще доближите и 106 000 евро.

Това при всички положения за много пари за един автомобил от този клас. Нещо повече - конкурентите от BMW и Mercedes Benz в никакъв случай не отстъпват по качество или комфорт, но са по-евтини. И все пак явно представителят на Инголщад има с какво да впечатли повече и това са елементи като по-доброто ускорение, оптимизираното сцепление и други подобни фактори.

Audi не просто са подобрили мощността на своя конкурент на BMW и Mercedes, но всъщност са ги издухали. 5-литровият битурбо V10 развива мощност от 571 к.с., което позволява на иначе не чак толкова лекия автомобил да ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди. Ако продължите със същото темпо, ще можете да се похвалите, че сте ускорили от 0 до 200 км/ч за 14.5 секунди.

Ускорението е толкова постоянно, че единственото нещо, по което разбирате, че изобщо има трансмисия (автоматичен Tiptronic), е съвсем краткото отпускане на газта, както и промяната в звука на двигателя. Има го моментът, че ако карате по-често колата по този начин, може да се лишите от шофьорската си книжка... Друг интересен момент е отпускането на газта, при което звуците силно напомнят на тези, издавани от състезателните автомобили. RS6 има звученето на един истински звяр... чудовище...

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини