Икономическата криза засяга предимно жените

Една от най-актуалните теми в момента е тази за финансовата криза. Икономическата ситуация влияе отрицателно не само върху бюджета ни, но и върху нашето здраве.

По данни на Американската асоциация на психолозите, финансовата криза рязко
намали устойчивостта ни към стреса. Най-силно въздействие световните икономически проблеми оказват върху жените.

На стрес са изложени 75% от мъжете и 84% от жените.Към симптомите на неустойчиво психическо състояние, породено от финансовата ситуация, лекарите причисляват - главоболието, раздразнителността, безсънието, умората, преяждането и болките в гърдите.

Медиците обясняват резултатите от изследването с това, че жените много силно преживяват проблемите свързани с бъдещето на семейството и децата и се чувстват по-беззащитни пред трудностите.

Статистиката показва, че в състояние на най-силен стрес се намират дамите над 44 години. 89% от жените на възраст между 30-43 години и 75% от 20-годишните са обезпокоени от световната финансова ситуация.

В стремеж да се справят с проблемите и възникналата тревожност 55% от представителките на слабия пол започват да се хранят безразборно, 25% търсят утеха в пазаруването, а 43% спят през деня, за да си починат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини