Грижа за тялото и душата в офиса

Екзотични столове и "стена за настроение" са хит на най-голямото световно изложение за офис мебели в Кьолн
Стол-седло и "стена за настроение", както и всякакво друго оборудване, което се грижи за тялото и душата на работното място могат да се видят на най-голямото в света изложение за офис мебели Orgatec, което се провежда в германския град Кьолн. Около 700 изложители от 39 страни показват там новите тенденции в създаването на уютна среда за работа.

Тази година на мода са отворените офис пространства, които улесняват комуникацията между колегите. Вместо стабилни стени все по-често се използват мобилни паравани.

Голям интерес предизвикват пултовете за работа в стоящо положение и различните екзотични столове. Истински хит е столът Innochair, който освен за работа може да се използва като тренировъчен уред или като легло. На стола-седло Kanewell човек пък може да се почувства като каубой. Други мебели за седене са проектирани така, че да увеличават притока на кислород с цел подобряване на концентрацията.

Специалната стена, наречена "mood wall", се настройва по цвят, осветление, материал или дизайн, може дори да мирише по специфичен начин в зависимост от настроението на работещите в съответното помещение. За подходяща атмосфера в офиса помагат и подбрани звуци и аромати.

По данни на Федералната асоциация за офис оборудване само в Германия около 18 млн човека работят в офиси. Производителите на офис мебели очакват през тази година да надхвърлят с 4 до 6 на сто миналогодишния оборот от 2.1 млрд евро. Перспективите за 2009 г. са сдържани, очаква се дори лек спад.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини