4 °C

Бъдещето идва с немската марка „Бош”

Немската марка „Бош” е символ на високо качество и изключителна ефективност,  независимо за каква област на техниката става дума. По-малко известно за широката аудитория е, че „Бош” създават едни от най-модерните авто части и системни  модули, които задават бъдещата линия в развитието на автомобилите. През последните 2-3 години германската фирма изненадва участниците и посетителите на автосалоните по цял свят, както е известно Бош представя многобройни иновации

Сред чисто инженерните има и такива, които внедряват в колата на бъдещето възможностите на глобалната мрежа, като ги използват в посоки, неподозирани досега. Например, технологията на „Бош”, наречена „Електронен хоризонт”, предлага подробно наблюдение върху маршрута, избран от управляващият колата. Навигационният софтуер на „Бош” знае какво има след няколко километра, например улица на град или трасе със слаб трафик. Тази предварителна информация позволява на колата да зареди акумулатора така, че да е възможно в посочените зони движението да се осъществява само в електрически режим, който е значително по-екологичен. Инженерите на „Бош” работят по усъвършенстване на навигационния софтуер така, че той да се синхронизира с наличните интернет данни за пътната обстановка, свалени от мрежата, което ще позволи първо автомобилът, а после и неговият водач, да знаят къде има натоварен трафик или ремонти.

Една от най-атрактивните иновации, предлагани от „Бош”, е възможността за автопилот на автомобила при движение по магистрала. Това е т.нар. „Умният“ авто пилот, който при задействане може  да поеме цялостното управление на автомобила на автомагистралата. Но за целта е необходимо движението да става по високоавтоматизирана отсечка със сензори, прецизни и актуални карти, както и мощни свързани управляващи блокове. Когато тази отсечка, каквато в България въобще липсва, свърши, интелигентният авто пилот информира шофьора и го кара отново да поеме управлението на колата. След хармонизиране на законовите разпоредби както в Европа, така и по цял свят, се планира през 2020 г. магистралният пилот да е наличен масово в серийното производство. Една от иновациите, с които „Бош” задава тенденциите в автомобилостроенето, е увеличването на налягането в дизелови и бензинови двигатели, което създава редица предимства и щади околната среда. В скоро време се очаква и съвсем нов тип литиево-йонна акумулаторна батерия за електроавтомобилите, която ще издържа два пъти повече от сегашнте батерии и така ще осигурява максимално дълъг пробег на колата. Системите за асистенции на „Бош” са свързани с различни функции, като най-атрактивни са при паркирането и движението в градски условия.

Многобройните иновации  засягат и запалителните свещи Bosch, които имат славата на най-качествените и вече почти 100 години осигуряват идеална работа на двигателите на леки и тежки автомобили. Те се откриват лесно и бързо на AVTOchastiONLINE24.bg, като онлайн магазинът гарантира за оригиналността им и ги доставя в максимално кратък срок до всяка точка на България и извън пределите на страната при необходимост. Едно от най-големите улеснения за шофьорите, особено за дамите водачи, е системата за напълно автоматизирано паркиране. Благодарение на нея шофьорът има възможност да остави автомобила на входа на паркинга. През приложението на своя смартфон можете да инструктирате автомобила да намери паркомясто и след това да се върне по същия начин. Това пълно автоматизирано паркиране изисква да е налична интелигентна инфраструктура в паркинга, бордови сензори и осъществяване на връзка между тях. Колата и интелигентната инфараструктура, изградена в  паркинга си комуникират – сензорите на пода направляват автомобила къде са свободните места и позволяват на колата да паркира бързо и лесно. Не е известно дали такива паркинги вече има в България.

Източник: Asenovgrad.NET

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини