Бъдещето идва с немската марка „Бош”

Немската марка „Бош” е символ на високо качество и изключителна ефективност,  независимо за каква област на техниката става дума. По-малко известно за широката аудитория е, че „Бош” създават едни от най-модерните авто части и системни  модули, които задават бъдещата линия в развитието на автомобилите. През последните 2-3 години германската фирма изненадва участниците и посетителите на автосалоните по цял свят, както е известно Бош представя многобройни иновации

Сред чисто инженерните има и такива, които внедряват в колата на бъдещето възможностите на глобалната мрежа, като ги използват в посоки, неподозирани досега. Например, технологията на „Бош”, наречена „Електронен хоризонт”, предлага подробно наблюдение върху маршрута, избран от управляващият колата. Навигационният софтуер на „Бош” знае какво има след няколко километра, например улица на град или трасе със слаб трафик. Тази предварителна информация позволява на колата да зареди акумулатора така, че да е възможно в посочените зони движението да се осъществява само в електрически режим, който е значително по-екологичен. Инженерите на „Бош” работят по усъвършенстване на навигационния софтуер така, че той да се синхронизира с наличните интернет данни за пътната обстановка, свалени от мрежата, което ще позволи първо автомобилът, а после и неговият водач, да знаят къде има натоварен трафик или ремонти.

Една от най-атрактивните иновации, предлагани от „Бош”, е възможността за автопилот на автомобила при движение по магистрала. Това е т.нар. „Умният“ авто пилот, който при задействане може  да поеме цялостното управление на автомобила на автомагистралата. Но за целта е необходимо движението да става по високоавтоматизирана отсечка със сензори, прецизни и актуални карти, както и мощни свързани управляващи блокове. Когато тази отсечка, каквато в България въобще липсва, свърши, интелигентният авто пилот информира шофьора и го кара отново да поеме управлението на колата. След хармонизиране на законовите разпоредби както в Европа, така и по цял свят, се планира през 2020 г. магистралният пилот да е наличен масово в серийното производство. Една от иновациите, с които „Бош” задава тенденциите в автомобилостроенето, е увеличването на налягането в дизелови и бензинови двигатели, което създава редица предимства и щади околната среда. В скоро време се очаква и съвсем нов тип литиево-йонна акумулаторна батерия за електроавтомобилите, която ще издържа два пъти повече от сегашнте батерии и така ще осигурява максимално дълъг пробег на колата. Системите за асистенции на „Бош” са свързани с различни функции, като най-атрактивни са при паркирането и движението в градски условия.

Многобройните иновации  засягат и запалителните свещи Bosch, които имат славата на най-качествените и вече почти 100 години осигуряват идеална работа на двигателите на леки и тежки автомобили. Те се откриват лесно и бързо на AVTOchastiONLINE24.bg, като онлайн магазинът гарантира за оригиналността им и ги доставя в максимално кратък срок до всяка точка на България и извън пределите на страната при необходимост. Едно от най-големите улеснения за шофьорите, особено за дамите водачи, е системата за напълно автоматизирано паркиране. Благодарение на нея шофьорът има възможност да остави автомобила на входа на паркинга. През приложението на своя смартфон можете да инструктирате автомобила да намери паркомясто и след това да се върне по същия начин. Това пълно автоматизирано паркиране изисква да е налична интелигентна инфраструктура в паркинга, бордови сензори и осъществяване на връзка между тях. Колата и интелигентната инфараструктура, изградена в  паркинга си комуникират – сензорите на пода направляват автомобила къде са свободните места и позволяват на колата да паркира бързо и лесно. Не е известно дали такива паркинги вече има в България.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Последни новини