В Пловдив: Първите паркомати в Синята зона вече са факт

Първите три автомата за самотаксуване при паркиране в Синя зона в Пловдив бяха монтирани вчера на бул. "Княгиня Мария Луиз". Те ще заменят ръчната продажба на талони от инкасаторите, макар таксуването със СМС на номер 1332 също да продължава.

При натискането на който и да е бутон на паркомата излиза логото на община Пловдив. При желание за самотаксуване се натиска бутона с № 1 и върху монитора се изписва тарифата от понеделник до събота:

- 1.00 лв. за 40-минутен престой

- 1.50 лв. за 1 час престой.

Тъй като машината не връща ресто, колкото монети над тази сума постави водачът на МПС, автоматът ще му издаде талон за съответното време. Ако поставените монети са под 1 лв., се появява надпис, че сумата е недостатъчна, защото няма такава тарифа. Тогава с отказ чрез натискане на червения бутон Х човек може да си върне монетите. Потвърждението на операцията се извършва със зеления V, след което излиза талонът.

Водачът е длъжен да постави талона на видимо място върху арматурното табло на автомобила, тъй като ще има екипи, които постоянно ще проверяват дали паркиралите в Синя зона са се самотаксували.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини