Надзиратели обясниха за ужаса в затвора в Белене

Липса на достатъчно хора, плащане на конкретни затворници и атака от страна на МВР – това бяха основните обяснения на двама действащи надзиратели в студиото на „Тази събота” за потресаващите кадри от затвора в Белене.

От клиповете се виждаше как затворници се гаврят с други лишени от свобода (в т.ч. и сексуално), а също и че те имат непрекъсната връзка с външния свят, откъдето получават алкохол и наркотици.

„Съвсем отговорно твърдя, че този материал не е от бивши лишени от свобода – подозирам, че това са служители на едно друго министерство”, каза работещият в затвора в Белене Радослав Мартинчев. Той повтори думите на шефката на затворите Гергана Георгиева, че най-важното е, че участниците в записите са били наказани.

В отговор на въпрос дали е нормално затворниците да имат връзка с външния свят, той енигматично отговори с въпрос към автора на разследването Мария Цънцарова: „Налагало ли се е и знаете ли, че ако Вие проведете разговор, предлагането на пари за снимане е престъпление?”. До края на разговора Мартинчев упорито отказваше да уточни какво има предвид, като не стана ясно дали това се дължи на страх от дело за клевета.

Репортерът на bTV подчерта, че не е плащала за интервюта със затворници.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини