„Долу мръсните ръце от Карадере”, скандира протест пред МРРБ

Протест в защита на местността Карадере се проведе пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

В същия час, за който бе обявено началото на протеста – 8.30 часа, започна и пресконференция на заместник-министър Николай Ненков.

Първоначално протестът бе малоброен. Малко преди 8.30 часа пред сградата на регионалното ведомство се бяха събрали 10-ина граждани

Малко по-късно броят на протестиращите се увеличи и достигна 30-40 души. Те скандираха „Долу мръсните ръце от Карадере” и „Всеки ден ще е така до срещата, искаме среща с министъра”.

Недоволните граждани издигнаха лозунги: „Зелено е добре за Карадере”, "Save Karadere”, „Карадере не се продава”, „Внимание измама! Разрешено е застрояване на природосъобразните плажове”.

Протестът не се охраняваше от полиция.

Причината за протеста е Общият устройствен план на Община Бяла. Протестиращите настояха за връщане на стария Общ устройствен план от 1997 г., в който не се предвижда урбанизация на местността и гарантиране на нейния статут като защитена местност.

Мария Щурова от инициатива „Да спасим Карадере” поиска и законови промени, които да гарантират защитения статут на местността. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини