Излизането на Великобритания е звучен шамар върху евродемокрацията

Излизането на Великобритания е звучен шамар върху европейската демокрация, който ще отпуши реформите в ЕС, смята съпредседателят на парламентарната група Патриотичнен фронт Красимир Каракачанов.

"Великобритания е третата икономика в ЕС и петата икономика в света, нали се сещате, че излизането от ЕС ще бъде удар върху икономиката на всички останали членки на ЕС". Така съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира резултатите от референдума във Великобритания. Според него ЕС не може да продължи да съществува по начина, по който съществува в момента.

Вече 20 г. в Европа се говори, че този ЕС, по начина, по който се ръководи, няма да излезе на добър край. Не е нормално чиновници, които никой никъде не е избирал за нищо, да имат толкова власт над националните държави и да определят съдбата им”, каза още той.

Каракачанов коментира, че това е бил отговорът на англичаните. Според него има два варианта пред ЕС. Единият е - Европа да влезе в едни нормални рамки на развитие, тоест да уважава суверенитета на националните държави и да бъде един икономически съюз. Другият - и други страни, да последват примера на Великобритания и да го напуснат.

„Вижте ефектът във Франция вече, там започва да се говори за референдум”, каза още Каракачанов.

Той каза още, че очаква оставка на правителството и нови избори във Великобритания.

Според него ще се реши дали тръгват в курс на излизане, или ще поставят въпроса за реформирането и отношенията вътре в ЕС. „Лично аз смятам или поне ми се ще да е така, че този звучен шамар върху европейската демокрация, ще отпуши онези реформи, за които настояват редица европейски страни”, каза Каракачанов.

По думите му, ако във Франция, която е втората икономика в Европа, тръгне подобен процес, няма как ЕС да продължи по този начин - едни безлични, анонимни хора, да управляват национални, суверенни държави и да решават съдбата на отрасли в икономиката, на цели региони, това не може да продължава”, коментира той.

Красимир Каракачанов заяви, че това, което става във Великобритания, би трябвало да бъде мощен стимул за реформирането на ЕС, тоест връщането му в принципите, заради които той беше създаден - Европа на националните държави и на икономическото сътрудничество.

Федералният модел, който се опитваха да налагат на Европа, катастрофира.Мултикултуралният модел, който се опитваха да налагат, глобалистичен модел на Европа, - катастрофира. Това беше видно отвсякъде, трябваше просто да се случи това във Великобритания. Припомням, че се изсипали "една камара" европейски автори”, допълни Каракачанов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    таралежко
    0 0
    14:05, 24 юни 2016
    Ашколсун на англичаните хора с достойнство
Последни новини