Средновековни умения и страсти ще превземат Асеновград за пореден път

За пета поред година Асеновград ще бъде домакин на Средновековен панаир. Както и преди, в негова арена за два последователни дни ще се превърне местността Свети Трифон. Откриването ще бъде на 25 юни, събота. След представяне на участниците ще започнат бойни демонстрации, последвани от демонстрация и състезание по стрелба с лък, семинар на тема въоръжение и снаряжение, средновековна фехтовка и кътинг тестове. Първият ден ще завърши с поредна порция бойни демонстрации. В неделя панаирът ще продължи от 10 до 16 часа.

В тазгодишното издание на събитието отново ще можем да се запознаем с различни занаяти като коване на желязо, предене, дърворезба, дървообработка със средновековен дървен струг, кожарство, монетосечене, свещолеене, тъкане на кори, плъстене на вълна.

Участие в панаира ще вземат НД "Традиция - клон Велико Търново, Дружина "Барадж" - Пазарджик, Крепост "Туида" - Сливен, Сдружение "Ситалк" - Пловдив, Проект Свети Лазар, както и независими възстановчици и занаятчии от цялата страна. Чуждестранното участие ще е в лицето на румънската Дружина "Черният Дракон" и Клуб "Енсифер" от Молдова.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини