Награда за асеновградската Градска библиотека от конкурс на фондация "Америка за България"

Поощрителна награда в категорията "Най-добра работа със семейства" получи Градската библиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград при участието си конкурса #ВМУЗЕЯСМЕ на фондация "Америка за България". Отличието е за проекта "Работилница за родители - да пораснем заедно".

Наградите бяха раздадени на официална церемония в Народното събрание от председателя на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова, която е и председател на журито. Печелившите проекти са избрани между общо 40 предложения, подадени от държавни, общински, ведомствени и частни музеи, галерии, зоопаркове, ботанически градини и други културни организации, както и такива с нестопанска цел.

В категория "Най-добра работа с деца" наградата спечели Регионален исторически музей - Кюстендил с проекта "Музейна работилница за деца". В категорията "Най-добра работа със семействата" наградата отиде при Националния политехнически музей за проекта "Семейна събота в музея".

Освен асеновградската библиотека, поощрителни награди в категорията "Най-добра работа с деца" спечелиха Зоологическата градина в София за проекта "Образователни дейности за деца в Зоологическа градина - София" и Регионалният исторически музей в столицата за и проекта "Ваканция в музея". В категориsта "Най-добро партньорство" поощрителна награда получи фондация "ХХ-Триола Квинтола" за проекта "Фортисимо Фамилия" и сътрудничеството със Софийската филхармония.

Отличените проекти се характеризират както с новаторство, креативност, насърчаване на любопитството на децата и стимулиране на тяхното въображение, така и с добро управление и план за устойчиво развитие на проекта, принос за местния и национален културен туризъм и образование.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини