ВК "Тополово" подари спечелена награда на ръководството на община Асеновград

Изображение 1 от 4

    Волейболен клуб „Тополово“ подари спечелената награда на ръководството на община Асеновград от турнира в Истанбул, Турция.

    Д-р Грудев ги посрещна с добре дошли и сподели: „Знаете ли колко е населението на Истанбул – 15 млн., а на с. Тополово е 2800 души и вие отидохте в центъра на Истанбул и победихте най-добрите отбори по волейбол на Истанбул.

    Това, ако някой ми го беше казал нямаше, да го повярвам.

    Направихте ми много силно впечатление, когато се върнахте и от турнира в Перник, когато вие и като възрастова група под останалите, победихте и Перник, и Кърджали като отбори.

    Адмирации!

    Съвременната и модерна зала, в която вие спортувате е благодарение на вашите майки, понеже те я поискаха от тогавашния министър председател на България, Бойко Борисов, залата се построи, условията са отлични и успехите си идват, макар че съм убеден, че и преди това сте имали успехи.

    От тук нататък при тези хубави условия и под ръководството на добър треньор, успехите ще стават все по-добри и по-добри.

    Знам от вашият треньор, че и в училище се справяте отлично, това е прекрасно.

    Спомням си, когато аз бях на вашите години и спортувахме, имаше състезател преди мен, който казваше, че от много добър и отличен ученик винаги може да стане отличен спортист, обратното невинаги е задължително.

    Дисциплината е много важна, и какво означава да съчетаеш добре образователния процес и спорта, това е да се лишиш от удобствата, да си стоиш и да си чатиш, да гледаш телевизия, а да отидеш до спортната зала да положиш физически усилия, интелектуални усилия, защото спорта винаги е свързан с интелект, и спрямо това, което ти се иска да отидеш, да го направиш и след това вече естествено да започнеш да растеш по линията на спорта.

    Също и с училището, ако не си наложиш воля и самоконтрол да си научиш уроците за следващия ден, няма как да се получат нещата.

    Образованието и спорта е самоконтрол и усилие да преодолееш себе си, така, че пътят, по който сте тръгнали е много добър.

    Това ще ви помогне един ден, когато имате семейства, при отглеждането на вашите деца и това нещо, което го имате вие, ще направите всичко възможно да го предадете на тях. Всички се радваме  и с интерес следим вашите спортни успехи, поради две причини – първо заради спортната зала и второ, че едно населено място на територията на нашата община, жъне успехи срещу другите отбори.“

    Треньорът на отбора Димитър Илиев благодари за поканата и за грижите, които полагат община Асеновград.

    Връчи наградата, която бе спечелена на турнира в Истанбул на градоначалника ни.

    Подкрепи думите на д-р Грудев, че „без условия за тренировъчен и състезателен процес, няма как да се случат нещата.

    За наша голяма радост, това, което направи г-н Борисов за построяването на тази зала, дори ние все още не го вярваме.

    Отборът ни вече защитава и държавна титла, което е голям успех за тях. 

    Радваме се, че успяхме да се срещнем с тези отбори в Истанбул, срещнахме се с волейбола на професионално ниво.

    Радваме се, че имахме възможността да видим друга култура, друг начин на тренировъчен процес, как другите се отнасят към спорта като цяло.

    Гордеем се, че тези момичета отидоха и показаха добра игра и три от четирите срещи ги спечелихме.“

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини