Жалбите на потребителите са най-вече срещу мобилните оператори

Потребителите се оплакват най-често от качеството на услугите, предоставяни от мобилните оператори. От 20 хил. жалби в Комисията за защита на потребителите през миналата година 37% са такива, съобщи пред Би Ти Ви председателят на комисията Димитър Маргаритов. Обяснението е в голямото разпространение на този вид услуги.

Маргаритов даде пример с отчитането на ползването на интернет. "Казват, че таксуват на килобайт, а се оказва че при всяко влизане в интернет за проверка на пощата, например, таксата започва от мегабайт. И макар финансово сумата да не е голяма, става дума за заблуда", каза шефът на Комисията за защита на потребителите.

Друго драстично нарушение, установено в началото на миналата година, е продажбата на ученически бележник задължително с полиетиленова подвързия като разликата в цената е в пъти. "За три-четири дни някой би могъл да направи печалба от стотици хиляди лева", коментира Маргаритов.

При предстоящите проверки по Черноморието през летния туристически сезон комисията ще следи основно за качеството на предлагания алкохол в заведенията, работещи по схемата "ол инклузив".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини