На Капитан Андреево: Откриха злато за 50 бона в гащите на двама

    Контрабандно пренасяни златни бижута откриха и задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Накитите са намерени в бельото на двама мъже, пътуващи от Турция за България с лек автомобил Мерцедес Е 200 с пазарджишка регистрация. Въпреки че шофьорът на автомобила и двамата му спътници не са декларирали стоки, валута и валутни ценности, превозното средство е селектирано за щателна проверка. При извършения личен преглед, в бельото на шофьора и единия от спътниците му, са открити общо 1,152 кг златни бижута. От бельото на единия мъж с инициали Й.П. са извадени три найлонови пакетчета с общо 291 бижута, сред които 125 синджира, 69 чифта обеци, 46 медальона, 42 пръстена и 9 гривни. Според направената експертиза накитите с общо тегло 924 грама са от 14-каратово злато и са на стойност 51 744 лева. От бельото на шофьора, с инициали М.Й., са извадени 41 бижута с общо тегло 228.50 грама от 14 -каратово злато на стойност 12 796 лева.

    Откритите бижутата, автомобилът и единият от нарушителите, 54-годишният български гражданин Й.П., са задържани. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

    Само преди два дни митническите служители на МП Капитан Андреево откриха в бельото на българска гражданка 50 златни накита с общо тегло 255 грама на стойност 14 280 лева. Благородният метал е особено атрактивна инвестиция, след като цените му през последните дни достигнаха няколко годишен връх. От началото на годината до сега цената на златото се е повишила с рекордните 25 %, а водещите финансови институции прогнозират, че тенденцията ще се запази и през следващите 18 месеца.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини