Ивет след победата: Тези медали са и за вас!

Ивет Лалова, която геройски се пребори за втори сребърен медал на Европейското първенство в Амстердам, благодари на всички, които са я подкрепяли.

"Благодаря на всички, които кликаха, лайкваха и правеха всичко възможно да ми покажат подкрепата си. Обичам ви, тези медали са и за вас", каза развълнуваната Лалова след победата.

"Много съм доволна от това, което постигнах. Дойдох тук за два медала и постигнах това, което исках", каза още Ивет Лалова, цитирана от "24 часа".

"Готова съм да бягам още веднъж финала. Знаех, че някоя от по-младите ще трепне. И ще спечеля от това. Всички знаехме, че Дафне ще е неотразима на това първенство", допълня тя."Най-трудно бе да се абстрахирам от всичко около мен в часовете след 1/2-финала. Отвсякъде крещяха за Дафне”, каза още българката.

"Наистина съм зверски изморена, защото само аз и украинката Погребнящ минахме през всички бягания. Програмата е малко странно направена", допълни Ивет. "За тези три дни ми побеля косата. А като се натрупат и другите неща. Габи не успя да скочи. Инна се контузи. Много неща остават скрити от публиката", допълни тя.

Лалова благодари и на президента на федерацията Карамаринов и на спортния министър Красен Кралев, който бе в Холандия, за да я подкрепя. Ивет обясни и че оттук нататък ще се подготвя само за олимпиадата и за нищо друго.

"Ивет е герой. Нямам друга оценка освен отлична нямам", заяви президентът на федерацията Добромир Карамаринов.

"Ще трябва да ускорим залата в Бургас, за да може Ивет да се състезава и в нея. Може да променим малко плановете и", каза министър Красен Кралев. "Тя е уникален спортист и човек с който може само да се гордеем. И да я подкрепяме във всеки един момент. Ивет е красивото лице на българския спорт", допълни той.

"Работим постоянно за да помагаме на спорта. Ще положим всички усилия да оправим и зала "Фестивална". Но трябва да направим и своите изводи. И двете атлетки, които спечелиха медали са с треньори от чужбина. И като направим равносметката трябва да видим къде точно куцаме. А то е в обучението на треньорите, науката и възстановяването. Нека обаче федерациите сами да си направят изводите", допълни Красен Кралев.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини