Разследват пътувания на лидер на ПЕГИДА

Един от лидерите на ксенофобското и антиислямско германско движение Татяна Фестелинг е разследвана след нейни пътувания, предадоха световните информационни агенции. 

Тя е посетила редица държави, сред които и България. Подозренията са, че обиколката й е била с цел намирането на съмишленици, които да се занимават с "лов" на бежанци, незаконно пресекли границите на европейски държави. 

В социалните мрежи са се появили снимки на Фестерлинг в България заедно с членове на т.нар. "граждански патрули". На тях тя носи камуфлажна униформа с български флаг на ръкава. По-късно на митинг в Лайпциг тя се появява облечена така и призовава хората с военна подготовка да се грижат за сигурността по турската граница и да спират бежанците и мигрантите. 

Самата тя описва и публикува снимки от ежедневието на "патрулирането" на отрядите и опитите им да задържат влизащите по 1000 души незаконно на ден в страната. В същия ден не са били задържани нарушители, обаче.

Ако се стигне до дело, то ще е поредното срещу ПЕГИДА. Основателят бе призован в съда през март по обвинения за насаждане и език на омразата. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини