За втора година Стронгмен Шампионска Лига ще разтърси Пловдив – този път на Гребната база

За втора година Стронгмен Шампионска Лига ще разтърси Пловдив – този път на Гребната база, а благотворителна акция за набиране на средства за изграждането на спортна площадка в Дом „Княгиня Мария Луиза" ще съпътства турнира.

За втора поредна година Пловдив бе предпочетен като дестинация за провеждането на кръга от най-елитния стронгмен-шампионат, 2016 Strongman Champions League Bulgaria! Жителите и гостите на града под тепетата ще имат възможността да се насладят на силата на елита в световния стронгмен  благодарение на организаторите от Фондация „Славна България" и президента й Огнян Кръстев, и изключителната подкрепа на Община Пловдив в лицето на кмета Иван Тотев и зам.-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков.

Сблъсъкът на титаните, който ще започне в 17:00 ч. на 24 юли пред централните трибуни на Гребния канал, има за основна цел допълнителното популяризиране на Пловдив като световна туристическа дестинация. Входът е свободен!

Кръгът се очертава като най-силния в календара на SCL от началото на годината, като в него ще участват двукратният шампион от SCL за 2013 и 2015 г. Кшищоф Радзиковски от Полша, водачът във временното класиране на SCL за 2016 г. Матяз Белшак от Словения, и общо 6 от Топ 10 на атлетите на SCL за 2015 г. – Радзиковски, Дайнис Загерис от Латвия, Белшак, Алекс Моонен от Холандия, Мариус Лалас от Литва и, разбира се, най-силният мъж на България Стоян Тодорчев!

Компания на тези звезди на световния стронгмен ще правят още най-силният мъж на Финландия, Анти Муруярви – 4-ти от 2016 SCL Norway – World strongest Viking 2016, най-силният норвежки стронгмен Бьорн Арне Солванг, който завърши 3-ти в 2015 SCL Portugal и е 9-ти във временното класиране за сезона, както и най-силният стронгмен на Франция, Орелиен Льо Жюн. Българската чест, освен Стоян Тодорчев, ще бранят и Мариян Димитров – най-силният полицай на България, шампион в силовия трибой и участник в 2015 SCL Bulgaria, заедно с най-новото попълнение в българския стронгмен, Бедо Хачикян, който вече премери сили с най-добрите в надпреварите на SCL в Холандия и Сърбия.

Стронгмените ще се състезават в 6 от най-популярните дисциплини в силовия многобой – задържане на тежест отпред, „Фермерска разходка", логлифт, „Кобилица", „Херкулес холд" с автомобили и „Кръгът на Конан", като размерът на вдиганите килограми ще шокира всички!

Първата дисциплина – задържането на тежест отпред, ще се проведе на сцената на Античния театър ден по-рано, в 11:00 ч. на 23 юли, събота. Причината е, тв камерите да заснемат и популяризират пред близо 1 милиард зрители на Strongman Champions League едно от най-знаковите и красиви места в Пловдив, обясни организаторът Огнян Кръстев. След това 5-членният снимачен екип ще проследи как гигантите от SCL се разхождат из Стария град, разглеждат Римския стадион и по Главната улица стигат до Пеещите фонтани, където ще похапнат в Morado Bar & Dinner. Останалите 5 дисциплини ще се проведат на основната арена пред трибуните на Гребния канал в неделя.

Основни спонсори на събитието са MUSKULI.COM и REAL PHARM. За своето настаняване атлетите избраха лукса на Парк Хотел Пловдив, а за добрата форма на исполините ще се грижат майстор-готвачите на ресторант Morado Bar & Dinner и ресторант-градина „Чановете". Пловдивската арена на титаничния сблъсък отново ще е дело на експертите в монтажа на машини и метални съоръжения от Феромонт България ЕООД. Безопасността на състезателите и гостите на събитието пък ще бъде осигурена от професионалните охранители на Алфа СОТ.

Вярна на традицията си, Фондация „Славна България" ще съчетае старта от SCL, с провеждането на мащабно благотворително събитие, в подкрепа на развитието на масовия и професионален спорт в страната. Този път „Славна България" се включи в кампанията на партньорите си 60K.bg –  „60K за 60 деца Втора част", която цели изграждането на модерна и многофункционална спортна площадка на територията на дома за деца, лишени от родителска грижа „Княгиня Мария Луиза" в Пловдив, в който живеят 60 деца на възраст от 5 до 18 години. Жител на този детски дом е и Лиляна Георгиева – младата спортна надежда на България в дългите бягания, която е призната за изключителен талант в леката атлетика на световно ниво, счупи вече редица национални рекорди и печели всяко международно състезание, в което участва.

Желаещите да се включат в благородната кауза ще могат да направят своите дарения в специални кутии, с които доброволци ще обикалят сред присъстващите, а организаторите ще удвоят събраната сума, така че да бъде завършена и лекоатлетическата писта на спортното съоръжение, която ще използва за подготовката си и Лили.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини