Ограничават движението през прохода "Рожен" за 15 - 18 юли

Причината е провеждането на Националния събор Рожен`2016. Получените данни на организаторите са, че участие в проявата ще вземат над 4000 фолклорни изпълнители от страната и чужбина. Поканени са над 200 официални лица, очаква се събитието да бъде посетено от над 300 000 души. С цел спокойното провеждане на събитието и недопускане на пътни инциденти и нарушения на обществения ред, ГД "Национална полиция" предприема допълнителни мерки. В района на събора ще патрулират униформени служители, движението там ще се регулира от пътни полицаи.

Създадена е времена организация на движението на моторни превозни средства  и алтернативни маршрути:

- От 6 часа на 15 юли до 6 часа на 18 юли се ограничава движението на МПС през прохода "Рожен", в участъка от път ІІ-86 Пловдив - Чепеларе - Соколовци - Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до с. Соколовци. Въвежда се временна организация за движение по направленията Пловдив - Смолян и Смолян - Пловдив.
- Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед - к.к. Пампорово - Смолян - Соколовци и обратно. През този период, отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 т. по републикански път ІІІ-8641 Пампорово - Смолян.
- Промените в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат пренасочвани от пътни полицаи. В района на събора движението ще се регулира от служители на МВР.
- Поради очаквания повишен трафик по път II-86 Пловдив - Смолян, е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути: Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к.к. Пампорово - Смолян и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно.
От ГД "Национална полиция" припомнят на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на контролните органи.

Препоръки към гражданите преди и по време на провеждането на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2016“:

- При пътуване с личния си автомобил към събитието, по време на протичането му и при движение в колона не предприемайте рискове от изпреварване. Задължително използвайте обезопасителни колани на автомобили;
- Навлизайки в периметър на събора, изпълнявайте стриктно указанията на полицейските органи, осъществяващи контрол по безопасността на пътното движение;
- Когато паркирате автомобила си, проверете дали всички врати са заключени. Не оставяйте в колата ценни вещи;
- Не оставяйте без надзор децата си;
- Дръжте дамската си чанта плътно до себе си, с възможност да я виждате;
- При наличие на по-големи парични суми във Вас, разделете ги на няколко места, които да не привличат с вида си на пачки;
- При посещение и престой в увеселително или питейно заведение, не оставяйте без надзор личните си вещи;
- Ако станете обект на престъпно посегателство, потърсете помощ в най-близкия полицейски пункт или на тел.112;
- Не забравяйте, че носенето и употреба на оръжие и пиротехнически изделия на обществени места е абсолютно забранено;
- Ако забележите съмнителни изоставени багажи, незабавно уведомете служител на полицията;
- Следвайте стриктно мерките за пожарна безопасност – забранено е паленето на огън, хвърлянето на  незагасени цигари. При възникване на огън, веднага подайте сигнал на тел.112, или на намиращия се наблизо полицейски служител.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини