Минута мълчание и освиркан премиер в Ница

Няколко хиляди души се събраха днес на крайбрежния булевард във френския град Ница и почетоха с минута мълчание жертвите на нападението от 14 юли.

Френският премиер Манюел Валс и придружаващите го двама министри бяха освиркани след камбанения звън, отбелязал края на минутата мълчание в памет на загиналите при атентата, предадоха ДПА и Франс прес, цитирани от БТА.

Събралата се на булевард "Промнад дез англе" тълпа обаче приветства с аплодисменти присъстващите на събитието пожарникари и хора от спасителните служби.

Президентът Франсоа Оланд предпочете да остане в Париж и да запази минута мълчание в министерството на вътрешните работи, заобиколен от служители на реда.

84 души загинаха и над 300 бяха ранени, когато тунизиец прегази с камион стотици хора, събрали се на крайбрежния булевард в Ница да гледат зарята по случай френския национален празник.

Френските власти ще засилят охраната на туристическите обекти в страната, съобщи днес вътрешният министър Бернар Казньов след съвещание на националния Съвет за сигурност в Елисейския дворец във връзка с терористичното нападение в Ница, предаде ТАСС.

Полицаите и военните, участващи в операция "Сантинел", ще получат задачата да засилят патрулирането на туристическите обекти, включително плажовете, уточни Казньов.

По-рано той каза, че засега разследването не е установило връзки между атентатора от Ница Мохамед Булел и терористични мрежи, по-специално"Ислямска държава", която пое отговорност за нападението.

След нападението в Ница Италия въведе допълнителни мерки за сигурност. Властите препоръчаха на полицаите да носятслужебното си оръжие и в извънработно време, информира в публикувано днес интервю за в. "Либеро" италианският вътрешен министър Анджелино Алфано.
Той разказа, че Рим планира да открие в отдалечени райони специални заведения, където да бъдат държани опасни престъпници.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини