Полицията в Париж разтури лагер с над 1000 бежанци

Полицията в Париж разтури още един импровизиран лагер с над 1000 бежанци от Афганистан и Източна Африка. Това е част от плана на властите да се съборят подобни лагери, изградени около френската столица, съобщава „Франс прес”.

Операцията в Северен Париж е 26-та по рода си през последната година в столицата.

Между 1 200 и 1 400 души, предимно мъже от Еритрея, Сомалия и Афганистан, живееха в палатки или на дюшеци под железопътен мост.  Те са откарани с автобуси до приемни центрове в цялата страна.

Миналият уикенд полицията за борба с безредиците се намеси на мястото, за да спре бой между обитателите на лагера.

Според властите някои от мигрантите преминават през Франция и планират да потърсят убежище в други европейски държави. Обаче други търсят убежище във Франция,  „но не мога да намерят работа и не знаят къде да живеят”.

Организации в защита на мигрантите се оплакват от липсата на достатъчно центрове за настаняване на бежанците, отбелязвайки, че само 20 хиляди места са създадени през последните две години, но те не са достатъчни за потока от новопристигнали.

През май местните власти обявиха план за създаване на бежански лагер с подходящи условия за живот, който трябва да бъде отворен през септември.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини