Рапър призна опит за убийство в песен

Рапърът Рико Тодригес Райт от щата Джорджия получи присъда от 40 години затвор за опит за убийство през 2006 година, съобщи Sky News. След първите 20 години той може да бъде пуснат условно.

25-годишният Райт признал престъплението си в песента "Hitting Licks for Living", в чийто текст се споменава следното "Chad Blue knows how I shoot" (Чад Блу знае как стрелям). 28-годишният Чад Блу се възстановява след покушението и подал иск срещу Райт.

Според пострадалият, той се е познавал с Райт от известно време, но отношенията им не били приятелски. През една септемврийска вечер Блу срещнал Райт и още двама мъже на улицата. Единият от непознатите казал на Райт да стреля по Блу, който от своя страна побягнал между къщите в опит да избегне куршумите.Въпреки
това два от тях го уцелили.

Чад Блу решил да съди Райт, въпреки че семейството на злополучният рапър му предлагало хиляда долара, за да не подава иск.След раняването Блу не може да има деца и все още изпитва силни болки.

Рико Райт се опитал да докаже пред съда, че в момента на престрелката се е намирал у дома си и е разговарял по телефона с приятелката си. Въпреки това Чад Блу го е разпознал като един от стрелците. Съдиите от своя страна изразили
недоумението си, че рапърът споменава името на жертвата си в песен.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини