Колеги подкрепиха съдийката, пуснала Фарук Бекташ

Съдии от Софийския окръжен съд застанаха зад колежката си Недялка Николова, която пусна под домашен арест турския гражданин Фарук Бекташ.

Той е обвинен за причиняването на смъртта на семейство мотористи, които помете с автомобила си край Драгоман на 24 юли. Срещу решението на съда протестираха рокери от цялата страна, според които съдийката се е укрила, защото е с гузна съвест. 

Това провокира отговор на страницата на съда, за което се посочва, че е от името на всички съдии в него. "Считаме за неуместни опитите да се внуши, че съдия Недялка Николова страда от гузна съвест и е непочтена, и иска да се укрие и избяга", се казва в позицията. Съдиите заявяват, че 8 до 12 август Николова ползва планиран платен годишен отпуск.

В нея се посочва, че съдия Николова е част от състава на Софийски окръжен съд повече от 10 години и се ползва с нужния авторитет и уважение сред колегите от целия Софийски съдебен окръг. За работата си като съдия не са ѝ налагани дисциплинарни наказания, се посочва в текста.

Всеки един съдебен акт се постановява въз основа на разпоредбите на закона и събраните по надлежния ред по делото доказателства. Той подлежи на инстанционен контрол и в последствие бива изпълняван.

Имаме самочувствието и повод да заявим, че съдиите от състава на Софийски окръжен съд, в това число и съдия Недялка Николова са доказани професионалисти, опитни и почтени колеги, които се ползват с уважението на магистратската общност и желаят да работят в спокойна атмосфера, за да изпълнят основната функция, според Конституцията и закона – тази на арбитър.

Изказваме съпричастност към скръбта на роднините и близките на загиналото семейство Таня и Бойко Бойкови, се посочва в позицията. Ето и пълния ѝ текст:

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    R
    r
    5 0
    21:07, 10 авг 2016
    Колко ли парици е гушнала та ПИКЛА Пуснала го и сега била на море а колегите и веднага я подкрепили --гарван гарвану око не вади Ето ви НЕЗАВИСИМА съдебна система Грешка -зависима от ПАРИЦИТЕ
Последни новини