Перата и задържаните последни двама роми остават в ареста

Окръжен съд - Пловдив отказа да уважи жалбата на Петър Низамов против определение на Районен съд - Асеновград, с което му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Същото е решението на пловдивския съд и спрямо Асен А. и Джавет Ю., двамата по-късно задържани за побоя край язовир "40-те извора" роми.

Срещу Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство - престъпление по чл. 325 ал.1 от НК, и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.12 във връзка с чл. 130 ал.1 от НК. Съдът прие, че съществува обосновано предположение Петър Н. да е извършил и двете престъпления, в които е обвинен, както и че съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение да извърши друго престъпление.

Срещу другите двете лица са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като хулиганството се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл. 20, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Окръжният съд намери, че има обосновано предположение Асен А. и Джавет Ю. да са извършили престъплението, в което са обвинени. Освен това съществува реална опасност да извършат престъпление, а за Асен А. и да се укрие.

Двете определениия са окончателни и не подлежат на обжалване.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини