Раева: Горда съм, че отборът завършва кариерата си с олимпийски медал

Изображение 1 от 2

    "Тези момичета играят осем години при един много натоварен цикъл", коментира тя

    „Сега момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика са много изтощени, но приятно уморени. Целта бе момичетата да спечелят така жадувания олимпийски медал. Горда съм, че този отбор завършва кариерата си достойно с олимпийски медал в своята витрина”, коментира за „Здравей, България” Илиана Раева, президентът на Българската федерация по по художествена гимнастика. Повод за изказването й бе бронзовият медал, който ансамбълът ни взе на Олимпиадата в Рио.

    Какво постигна ансамбълът ни и защо сега се отказва от спорта?

    „Тези момичета играят осем години при един много натоварен цикъл. Това е доста изтощително за всеки спортист, с тренировки по 8-10 часа на ден. Това е единственият ансамбъл, които за осем години състезания, има 80 медала в своята витрина”, каза още Илиана Раева.

    А как се представи ансамбълът ни на Олимпиадата и добре ли бе оценен от съдиите?

    „Не съм гледала записите, за да кажа дали е било нечестно, но доколкото разбрах, наши съпернички са допускали грешки. Нашите момичета направиха мноо малка грешка на финала на ленти. Разбрах, че и рускини, и италианки са допускали грешки. Руският отбор е със силни оригинални композиции. Но ние сме толкова щастливи от този медал. Той за нас е с цвета на златния медал. Но в крайна сметка това е решение на съдиите”, добави още Илиана Раева.

    А как се справиха момичетата емоционално след случая с тяхната съотборничка Цвети Стоянова, която се хвърли от 6-ия етаж?

    „За мен беше много трудно да върнем емоцията в момичетата. Това е спорт, който изисква емоция, чувство, одухотвореност. След случката с Цвети, нашите съперници го използваха срещу отбора. Минахме през много труден период. Бе трудно да върнем усмивките и душите им, много неща ги пречупиха. Явно успяхме, защото те бяха усмихнати и смели и ми казаха, че искат да завършат кариерата си с медал. Но това тежи и е трудно. Щастливи сме, че те получиха своя медал”, коментира президентът на Българската федерация по по художествена гимнастика. .

    И добави, че гимнастичката Цвети Стоянова вече се въстановява.

    „Състоянието й е много тежко, но върви в посока подобряване”, поясни Раева.

    Източник: http://nova.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини