Няма промяна - масово се кара без книжки

Епидемията от случаи, в които по пътищата на България се кара без шофьорска книжка, продължава. Само за седем дни са хванати общо 685 души, шофирали без книжка. Става въпрос за периода 22 - 28 август, съобщават от МВР.

Отново само за седмица полицията е регистрирала и близо 14 хил. нарушения на правилата за движение по пътищата. Общо 178 са катастрофите за същия период. Черната статистика за тази седмица отчита 19 загинали и 246 ранени. 

Най-много катастрофи стават по пътищата от първи, втори и трети клас, сочи отчетът на МВР за първите шест месеца на годината, цитиран от в. "Сега". При инциденти по шосетата загива по един човек във всяко пето произшествие.

До края на юни жертвите при катастрофи намаляват в сравнение със същия период за миналата година. Броят им за шестте месеца на 2016 г. е 305. В същото време обаче се увеличава броят на ранените. За първите шест месеца на годината те са 4195, което с 160 повече в сравнение със същия период на миналата година. За половин година у нас са станали 3377 катастрофи, което е увеличение с 3.5%.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини