Стотици, на седмица, шофират без книжка

В момента глобата за шофиране без книжка е от 100 до 300 лева. Ежеседмично се установяват около 400-500 такива случаи, обясни по Нова телевизия бившият началник на КАТ Алекси Стратиев. 

„Има последваща санкция, но съм на мнение, че първоначалната глоба е изключително малка”, заяви той.

В момента Комисията по транспорта има предложение за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. Предстои да бъде внесено в пленарна зала. В него се предлага тази глоба да бъде драстично завишена.

Припомняме, че 7-годишно дете е в кома след тежка катастрофа, предизвикана от шофьор без книжка. Инцидентът стана на пътя между Разлог и Юндола в сряда вечерта. Ранени са още четирима души, сред които и родителите на детето.

34 годишният Ахмед Юсуфов за пореден път сяда зад волана без книжка. В района на село Драганово навлиза в насрещното и се удря челно в кола, в която пътува семейство с болно дете. Най-тежко пострадало е именно то. То е транспортирано в „Пирогов” в кома.

Разследващи се съмняват, че шофьорът без книжка е бил и пиян. Ахмед Юсуфов никога не е имал шофьорска книжка, а през 2012 г. е глобен с 200 лева отново за шофиране без книжка. В момента той е в разложката болница в добро състояние.

В съседната болнична стая е бащата на тежко пострадалото дете. Майката е напуснала болницата по собствено желание, за да бъде със сина си в „Пирогов”.

Хората в село Юруково, откъдето са всички участници в катастрофата, са потресени.

По-късно стана ясно, че мъжът, който шофирал автомобила, не е бащата на детето, а съсед, който бързал да ги закара до разложката болница, тъй като детето е било с висока температура. В момента бащата на момченцето пътува от Германия.

Хората в селото разказаха, че не само Ахмед Юсуфов шофира без книжка в района, а поне 30-40 шофьори го правят. Няма кой да ги проверява, а мъже дори са се хвалили, че повече от 9 години не са спирани за проверка. 

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини