Дамян Борисов подаде оставка като общински съветник

Общинският съветник от групата на "Зелените" вече няма да е част от състава на местния парламент. За решението си той уведоми тази сутрин с имейл асеновградските медии. Ето какво се казва в него: "Ако преди три години, когато го направих отново, причината беше фундаментално несъгласие и отказ от съучастие с разбирането, принципите и начините на правене на политика, сега е много по-просто: предвид основната цел, която сме си поставили (визирам не само гражданската ни група, участвала на последните местни избори, но и всички, които я подкрепят) - да бъдем и да случваме промяната, която искаме да видим в света около себе си, - е наложително възможно най-много хора да придобият възможно по-голям специфичен опит, който да помогне за нейното осъществяване. Този акт е резултат както от прононсираната преди година теза, че гражданският ни политически проект (явили се на избори и подкрепили ги) не е нечий персонален, а най-доброто, което се е случвало в политическия живот на града ни през последните 26!!! години поради принципите на съществуването си, така и от дълбокото ни убеждение, че най-силен аргумент в тази посока е разбирането, че не е нормално едни и същи хора - които и да са, каквито и да са, колкото (в качествен смисъл) и да са, - да се представят като неизбежна изключителност, без която тази промяната е невъзможна. И веднага бързам да подчертая дебело - оставам неотменна част от гражданската ни група с всичко, с което мога и трябва да бъда полезен; оттеглянето ми от ОбС в никакъв случай не означава изоставяне (от моя или страна на екипа ни) на големите идеи и поведение (т.е. политика, правена от свободни хора), които сме (пре)следвали до сега - организацията, например, на Местната гражданска инициатива (по смисъла на Закона за прякото участие на гражданите в органите на…), която да върне въпроса за Общинската полиция в ОбС, предстои през септември. И не само."

В разговор по телефона Дамян Борисов обясни, че решението му в никакъв случай не е прибързано или необмислено: "Реших преди няколко месеца, но исках първо да поставим въпроса за Общинска полиция, а също и да участвам в гласуването за отнемане на почетното гражданство на отец Йордан. Резултатът знаете обаче какъв е." Друга причина за решението е убеждението му, че трябва повече хора да придобият опит в местната политика. След излизането на Борисов от ОбС на негово място следва да влезе следващият по преференции, а това е Атанас Димитров. Какво ще е неговото решение ще стане ясно съвсем скоро.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ам
    аман
    5 -3
    06:22, 2 сеп 2016
    аман от дамян и неговите претенции...то не бе премятане от една група в друга, то не бяха претенции, че може и знае всичко...
  • 2
    За
    Заман
    7 -2
    10:53, 2 сеп 2016
    Е, таман сега ще си отдъхнеш вече. Повечето в ОбС нямат нито знания, нито претенции. Стига им една заплата и каквото падне между другото. Но не се отпускай твърде много, защото и следващия, който идва не е лесен. И има също знания и претенции, че знае и може. С пълното си право отново.
Последни новини