С почитанията на ОбС: Поп Данчо запази званието си на почетен асеновградчанин

    При пълен набор съветници в залата премина днес гласуването "за" или "против" отнемане на званието "Почетен гражданин на Асеновград" на архиерейския наместник отец Йорадн Георгиев. При пуснати 33 плика в урната 7 се оказаха се оказаха без отразен в тях вот. Обявявайки от трибуната резултата, председателят на временната комисия по провеждане на гласуването Енко Найденов информира единствено, че след преброяване на гласовете, поп Данчо запазва званието си. За да не се нарушава тайния вот, брой на гласувалите "за" и "против" не бе съобщен и на присъстващите в залата граждани и журналисти бе сведен единствено крайният резултат.

    От началото на сесията в залата бяха присъстваха около трийсетина асеновградчани, които търпеливо изчакаха всички гласувания по точките от дневния ред, предшествали важния за тях въпрос. Решението на старейшините бе посрещнато с възгласа "Ууу!" и коментари от сорта на "Знаехме си, че са страхливци и така ще стане...."

    Решението на ОбС е в отговор на подписка, подкрепена от 1301 асеновградчани, с която те поискаха отнемане на почетното гражданство на архиерейския наместник, поради "съзнателно разделение на вярващите в града с цел облагодетелстване, системно писане на доноси и фабрикуване на лъжи срещу неудобни за него xopa и заради доброволното му сътрудничество с ДС".

    Отец Йордан бе удостоен със званието на почетен асеновградчанин с Решение №1950 от 20.05.2015 г. на 59-ото редовно заседание на местния парламент. Кандидатурата му бе по предложение лично на кмета Емил Караиванов.

    К.Нешева

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Va
      Vasil Vasilev
      8 0
      21:32, 31 авг 2016
      Гласуването на подписката за отнемане на званието " Почетен гражданин на Асеновград" на лицето Йордан Георгиев, известен още като поп Данчо, беше предвидимо. Все пак се намериха 15 достойни общински съветници, които го подкрепиха. Защо за мен това беше очaкван резултат - ами много просто - нали именно тези същите съветници му дадоха това звание. Нямаше как, в рамките на този общински съвет, решението да е друго. С пускането на 7 празни бюлетини съветниците на ДПС фактически подкрепиха самозабравилия се поп. Не е трудно да се досетим, че 11-те отхвърлили подписката, са съветниците на БСП. Не казвам, че това ще им тежи на съвестта, защото те просто нямат такава. Те са едни пионки, които гласуват както им е наредено отгоре.Въпреки всичко смятам, че това е една малка победа. Случай, в който се иска отнемане на това звание, няма аналог в историята на община Асеновград. Аз съм оптимист, защото този общински съвет има мандат, и той не е вечен. При друг негов състав и нова подписка, решението може и да е друго, защото горепосочения поп е НЕДОСТОЕН, с действията и делата си, да носи това звание, както и да е свещеник в Българската Православна църква.
    Последни новини