3 °C

С почитанията на ОбС: Поп Данчо запази званието си на почетен асеновградчанин

  При пълен набор съветници в залата премина днес гласуването "за" или "против" отнемане на званието "Почетен гражданин на Асеновград" на архиерейския наместник отец Йорадн Георгиев. При пуснати 33 плика в урната 7 се оказаха се оказаха без отразен в тях вот. Обявявайки от трибуната резултата, председателят на временната комисия по провеждане на гласуването Енко Найденов информира единствено, че след преброяване на гласовете, поп Данчо запазва званието си. За да не се нарушава тайния вот, брой на гласувалите "за" и "против" не бе съобщен и на присъстващите в залата граждани и журналисти бе сведен единствено крайният резултат.

  От началото на сесията в залата бяха присъстваха около трийсетина асеновградчани, които търпеливо изчакаха всички гласувания по точките от дневния ред, предшествали важния за тях въпрос. Решението на старейшините бе посрещнато с възгласа "Ууу!" и коментари от сорта на "Знаехме си, че са страхливци и така ще стане...."

  Решението на ОбС е в отговор на подписка, подкрепена от 1301 асеновградчани, с която те поискаха отнемане на почетното гражданство на архиерейския наместник, поради "съзнателно разделение на вярващите в града с цел облагодетелстване, системно писане на доноси и фабрикуване на лъжи срещу неудобни за него xopa и заради доброволното му сътрудничество с ДС".

  Отец Йордан бе удостоен със званието на почетен асеновградчанин с Решение №1950 от 20.05.2015 г. на 59-ото редовно заседание на местния парламент. Кандидатурата му бе по предложение лично на кмета Емил Караиванов.

  К.Нешева

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Va
   Vasil Vasilev
   8 0
   21:32, 31 авг 2016
   Гласуването на подписката за отнемане на званието " Почетен гражданин на Асеновград" на лицето Йордан Георгиев, известен още като поп Данчо, беше предвидимо. Все пак се намериха 15 достойни общински съветници, които го подкрепиха. Защо за мен това беше очaкван резултат - ами много просто - нали именно тези същите съветници му дадоха това звание. Нямаше как, в рамките на този общински съвет, решението да е друго. С пускането на 7 празни бюлетини съветниците на ДПС фактически подкрепиха самозабравилия се поп. Не е трудно да се досетим, че 11-те отхвърлили подписката, са съветниците на БСП. Не казвам, че това ще им тежи на съвестта, защото те просто нямат такава. Те са едни пионки, които гласуват както им е наредено отгоре.Въпреки всичко смятам, че това е една малка победа. Случай, в който се иска отнемане на това звание, няма аналог в историята на община Асеновград. Аз съм оптимист, защото този общински съвет има мандат, и той не е вечен. При друг негов състав и нова подписка, решението може и да е друго, защото горепосочения поп е НЕДОСТОЕН, с действията и делата си, да носи това звание, както и да е свещеник в Българската Православна църква.

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  16 яну 2021
  Последни новини