Маргарита Попова: Трябва да сме обединени

Най-важно за нас като нация и народ е да се държим здраво за ръце и неуморно да се противопоставяме на всеки опит за разделение. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в с. Садина, където откри седмия Капански събор "Здрав корен - жив дух".

"На този хубав ден, Деня на Съединението на България, сме убедени, че България ще я има, докато пази традициите и корените си. Капанският събор в с. Садина е доказателство за силата на единението на поколенията", заяви още вицепрезидентът.

Маргарита Попова изказа благодарност на домакините и изрази увереност, че българските обичаи и фолклор ще възпитават патриотизъм у бъдещите поколения.

Съборът се провежда на всеки две години, а вицепрезидентът за втори път поема неговия патронаж. Той събира жителите на над 16 населени места от Североизточна България.

В с. Садина Маргарита Попова се преклони и запали свещ на мемориала на загиналите за Освобождението и утвърждаването на българската нация герои през XIX и XX век.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    пръдлю
    0 0
    17:19, 6 сеп 2016
    Е как да сме обединени като винаги и във всичко сме разединени -----русофили русофоби германофили германофоби бесепета седесета бедни богати и т н да не изреждам За това на Нар събрание трябва да пише РАЗЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА Това така защото на нас СИЛАТА ни е там
Последни новини