Франс прес откри кореспондентско бюро в Северна Корея

Агенция Франс прес официално откри постоянно кореспондентско бюро в Северна Корея - една от най-затворените страни в света, където има слабо присъствие на чужди медии.

"Откриването на това бюро запълва празнина в мрежата на АФП, която има около 200 кореспондентски бюра в 150 страни", заяви вчера в Пхенян генералният директор на АФП Еманюел Ог при откриването на бюрото, което започна това лято да предлага предимно снимки и видеоматериали, съобщава БНТ.

АФП и Информационната агенция на Северна Корея (КЦТА) подписаха в началото на годината договор за дейността на френската информационна агенция в управляваната от Ким Чен Ун държава. По силата на този договор севернокорейски фотограф и видеооператор, обучени от АФП, произвеждат снимки и видеоматериали, редактирани от регионалната дирекция на агенцията в Азия. Освен това АФП може да изпраща редовно в Северна Корея екипи от пишещи журналисти, фотографи и видеооператори.

Франс прес е втората голяма международна осведомителна агенция, след Асошиейтед прес, която има кореспондентско бюро в Пхенян.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини