Държавата няма да финансира ремонта на Бузлуджа

Пари от бюджета няма да бъдат отделяни за ремонта на Бузлуджа. Това се разбра от думите на министъра на културата Вежди Рашидов по време на днешния парламентарен контрол.

Той отговори на въпрос от депутати от Гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев от ГЕРБ. Причината за него са разпространените в последните дни в медиите намерения комунистическият символ на Бузлуджа да бъде възстановен с европейски средства, въпреки че от години е собственост на Българската социалистическа партия, която не полага никакви усилия за ремонта или укрепването му, а самата постройка няма статут на паметник на културата. 

Министърът обаче категорично отхвърли твърдението, че държавни пари ще се отделят за ремонта.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бай дельчо суганя
    2 0
    16:21, 9 сеп 2016
    Питам внука си роден след 2005 г и му соча снимката ----това какво е -той казва ПАМЕТНИК -- А чий е -питам -- Ами щом е в България е на Българите Ето едно нормално разсъждение на човек който не е политически обременен За това Правителството ако е еднонационално не трябва да се връзва на ума на такива политически СИНИ СЛИВИ като мартинчо и методи а да отнемат правата на червените собственици и да обявят паметника за общодържавен да отделят средства и го поддържат Или ще чакаме да го купи някой богат турчин и го кръсти на Сюлейман паша Минаха 26 г а идиотите в държават продължаватда се вихрят- Веждито и той като мистър Сенко за тая дупка в Александрова веднага извади 300 000 лв а за Бузлуджа няма
Последни новини