Кметът на Перущица остава в ареста още 72 часа

Днес сутринта бяха повдигнати обвинения на задържания при вчерашната акция на ДАНС и МВР в Перущица кмет Ради Минчев, съобщи БТВ.

Той беше арестуван заедно с още петима души, които вчера вечерта бяха освободени. С прокурорско решение задържането на Минчев е удължено на 72 часа.

Вчера рано сутринта над 15 полицаи и служители на ДАНС нахлуха в общината и претърсваха в продължение на пет часа. Накрая арестуваха кмета и негови служители.

Срещу градоначалника от една година тече проверка за длъжностни престъпления.

Има сигнал на общински съветници за сключени неизгодни договори при изграждането на новата спортна зала в Перущица, като общината била ощетена с над 30 000 лева.

Минчев е от ДСБ, като лидерът на партията Радан Кънев обвини прокуратурата, че участва в политическа атака срещу градоначалника.

Георги Злачев от БСП обясни, че става дума за отношенията между общината и фирма, която е подготвила документите по проекта, с който е финансирано съоръжението. Освен това, в други документи, свързани с други сделки, фигурирал подписът на човек, който отдавна бил заличен като управител на фирма, с която Община Перущица има отношения.

Без решение на общинския съвет при ремонта на музея фирмата изпълнител получила разрешение от кмета да вземе и даде за скрап тежка метална решетка, посочи още Злачев.

Бившият зам.-кмет Атанас Ташев беше категоричен за Ради Минчев: „Той има чисто криминални злоупотреби със служебно положение”. Той уточни, че сам е подавал сигнали към различни служби и сред тях само ДАНС се е задействала.

„Това е грозна и гнусна политическа атака срещу ДСБ, която се реализира срещу кмет, който два пъти е побеждавал ГЕРБ и БСП”, подчерта Йордан Иванов от ДСБ. По думите му делото е „стояло на трупчета” и сега атаката е през „медиите на Пеевски, които сега са на ГЕРБ и Борисов” и отбеляза, че в една от тях се появила информация за акцията преди публикуването на прессъобщението на прокуратурата.

Иванов припомни, че заедно с ген. Атанас Атанасов преди 2 месеца са оповестили с документи, че ръководството на Община Пловдив е ощетила бюджета с 12 млн. лв.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини