Забраниха мерцедесите на “Глобул”

Комисията за защита на потребителите спря рекламата на играта „100 на 100" на "Глобул" за спечелване на лек автомобил мерцедес. Днес заповедта се връчва на фирмата, с което тя се задължава да преустанови излъчването на телевизионния спот. На търговеца е съставен и акт за нарушението.
Според комисията рекламата е заблуждаваща - тя създава впечатление, че записването за участие в играта става чрез изпращане на един sms на стойност 1.20 лв., което автоматично дава възможност на потребителя да спечели мерцедес в периода до 31.12.2008 г. Това обаче не е така. В действителност всеки желаещ да се включи трябва да изпрати минимум два sms-а в деня на регистрацията. Ако иска да продължи участието си през следващите дни, във всеки един от тях той трябва да изпрати отговори на поредица от въпроси, неясно колко на брой, като даде поне един верен отговор. Всеки от тях се изпраща отново чрез sms на същата стойност от 1.20 лв.
Информацията, че потребителят трябва да изпрати поне 2 sms-а за участие в играта и че има допълнителни условия, които са на web адреса на мобилния оператор, тече под формата на скрол в долната част на екрана. Той обаче се движи с бързина, която прави четенето невъзможно. Така на практика тази информация става неизползваема от потребителя.
Рекламодателят ще трябва да огласи за своя сметка и по подходящ начин заповедта на председателя Лазаров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини