Прекалените ангажименти убиват любовта

Романтичните отношения създават особени връзки между хората. Много често любовта прераства в постоянно партньорство и поставя началото на семейство.

Но понякога единият или двамата партньори искат прекалено много емоционално отдаване в любовта, което не само заплашва с раздяла, но и с нервно напрежение и депресия, смятат психолозите.

Специалистите са установили, че прекалените ангажименти са вредни за любовните отношения и водят до емоционално опустошение даже в случаите, когато отсъстват междуличностни спорове.

Прекалено взискателните хора са заплашени от сериозни психологически разстройства и грижи и при най-незначителните инциденти, довеждайки взаимното неразбиране в отношенията до критична точка. Освен това подобни черти на характера развиват натрапчиви мании, отбелязват експертите.

Изследователи от Мичиганския и Хюстънския университети са открили връзка между прекалената строгост към партньора в любовта и негативните случки при влюбените, включително караници, неуважение, критики и в крайна сметка раздели.

198 студенти са взели участие в експеримента. Те в течение на 14 дни са водили дневници, описвайки положителните и негативните случки във взаимоотношенията с партньорите си, както и мислите по повод на случилото се.

Оказало се, че хора с прекалени ангажименти към своя партньор са реагирали твърде импулсивно по време на общуването, като на са се опитвали да анализират ситуацията и да установят кой е сгрешил. Те са били враждебно настроени, затворени и придирчиви.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини