Отбелязваме Европейския ден на езиците

По инициатива на Съвета на Европа, който представлява 800 млн. европейци от 47 държави, от 2001 г. Европейският ден на езиците се отбелязва всяка година на 26 септември.

На този ден се чества езиковото многообразие на континента с над 200 европейски езика и около 60 регионални/малцинствени езика. 

Столична библиотека ще отбележи Европейския ден на езиците със следните събития: на площад „Славейков“ ще се проведе голямо четене на английски, френски, немски, италиански, испански, португалски, руски, сръбски, хърватски, унгарски, китайски и български в изпълнение на известни автори и преводачи. Ще чуем Георги Константинов, Аксиния Михайлова, Кристин Димитрова, Цветанка Еленкова, Елисавета Шапкарева, Ренета Бакалова, Цочо Бояджиев, Роман Кисьов, Петър Чухов, Лиляна Табакова, Анджела Родел, Емилия Миразчийска, Нели Димова, Мария Георгиева, а към тях Симеон Германов със своята китара ще прибави и езика на музиката; отворени езикови читални за всички желаещи. Ще четем на чужди езици, ще гледаме документални филми, ще презентираме иновативни методи на обучение.

Посетителите ще могат да разгледат нови учебници на корейски, норвежки, холандски, шведски, португалски, руски, английски, китайски и др. езици; изложба от книги на различни езици, част от богатия фонд на Библиотеката, съобщават от библиотеката.


 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини