Туристите със скромни дрехи в Тайланд заради траура

Тайланд публикува списък с препоръки към чуждестранните туристи как да се обличат по време на пътуванията си там, тъй като страната обяви една траур заради смъртта на краля си. 

Преди два дни най-дълго управлявалия крал в света - Пумипон Адулядет почина след боледуване на 88 години.

Вчера тялото му бе пренесено в Големия кралски дворец, но официалната церемония в памет на смъртта му още не е насрочена. Според традицията тя може да е в срок до една година и повече.

Заради траура тайландците са призовани в продължение на 30 дни да се въздържат от развлекателни прояви, а държавноте служитли ще са облечени в черни дрехи една година.

Всички туристически забележителности в страната с изключение на Големия кралски дворец и разположения във вътрешността му Храм на Изумрудения Буда, където ще бъдат изложени за поклонение тленните останки на монарха, остават отворени.

Но все пак Министeрство на туризма отправя молба към туристите да са облечени скромно на публични места, като се подчертава, че това не е задължително. Чужденците са посъветвани да се въздържат от неуместно и неуважително поведение и са информирани, че по време на траура в Тайланд ще има повишени мерки за сигурност.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини