От началото на годината: Прокуратурата в Асеновград е внесела в съда 142 бързи и незабавни производства

Прокуратурата в Асеновград приключи и внесе в съда 142 бързи и незабавни производства от януари до октомври 2016 г. "Приключването на повечето от делата като бързи и незабавни производства е утвърдена практика в Районната прокуратура в Асеновград, което се дължи на добрата организация на работа и комуникацията с разследващите полицаи", коментираха от прокуратурата. От бързите и незабавни производства в съда с обвинителни актове са внесени 91, 44 са по споразумения, 7 са за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност заради непредпазливи деяния и когато лицето не е било осъждано. Общият брой на внесените актове в съда за същия период от време е 284.

На 10 октомври по бързо производство е бил осъден Байрям Р., на 30 г., за това, че е произвеждал и продавал в магазин в Асеновград менте маркови анцузи на извеснтни марки на обща стойност 16 590 лева. По одобрено споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, той е бил наказан с "пробация". Спортните стоки, иззети като веществени доказателства, са отнети в полза на държавата.

За два дни е приключено и бързо производство срещу шофьор за управление на автомобил с регистрационни табели за друго моторно превозно средство и след употреба на алкохол. На 2 октомври в Тополово Николай Г. шофирал лек автомобил, марка ВАЗ 2105, като колата била бракувана и с отпаднала регистрация. За да не привлича вниманието на контролните органи, водачът предварително монтирал на автомобила регистрационни табели за друг автомобил, марка Дайхацу Шарад. Полицейските служители спрели водача за рутинна проверка. Те установили, че Николай Г. шофирал с концентрацията на алкохол в размер на 1,91 промила. След извършена справка било установено, че регистрационните табели са издадени за друг автомобил. По случая било образувано бързо производство. На 4 октомври делото е разгледано и приключено със споразумение, като Николай Г. е бил осъден на една година и четири месеца условно с изпитателен срок от 4 години, както и лишаване от правоуправление за срок от 2 години и "глоба" в размер на 500 лв.

За един ден Районната прокуратура приключи незабавно производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 7 октомври около полунощ в Асеновград, Димитър А. управлявал Ауди А6 без да е включил светлините на автомобила. Полицейски служители го спрели за проверка и установили чрез техническо средство "Алкотест-Дрегер", че шофира с 1,23 промила алкохол. На същата дата делото е било внесено в съда, като на Димитър А. му е било наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години, както и лишаване от правото да управлява автомобил за срок от шест месеца и глоба от в размер на 100 лева.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини