3 °C

Заповеди на зам.-кмета Мария Вълканова за агитацията по време на кандидат-президентската надпревара и за Националния референдум

Със две последователни заповеди на зам.-кмета Мария Вълканова бяха определени местата за поставяне на информационно-разяснителни и агитационни материали за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент и на Националния референдум на 6 ноември 2016 г. Предизборната кампания ще продължава от 7 октомври до 24.00 часа на 4 ноември.

Агитационни материали за президентската надпревара могат да се поставят таблата, номерирани от 1 до 21, разположени на пл. "Акад.Николай Хайтов", както и на сградите, в които са настанени политическите партии и коалиции.

Информационно-разяснителни и агитационни материали за Националния референдум могат да се поставят на таблото-собственост на Общината, разположено срещу Търговския център. За провеждане на конкретни обсъждания и други прояви по въпросите на референдума (по мотивирано искане на участници-инициативни комитети, партии и коалиции) безвъзмездно се предоставя помещение на ул. "Цар Иван Асен ІІ" 38, ет.3.

И за кандидат-президентската кампания и за Националния референдум агитационни материали може да се разлепват и на други сгради, огради и витрини, но само след изрично разрешение от собственика или управителя на имота.

Забранени за агитация са държавният и общинският транспорт и сградите/имотите, които са публична държавна и общинска собственост. Забранени са също публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с кампанията, използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението или такива, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. Не могат да бъдат използвани материали, съдържащи герба и знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци и изображения. Не е позволена агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50% държавно/общинско участие в капитала, както и на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации. Забранена е и предизборната агитация от страна на служители на вероизповеданията. Извършването на религиозни обреди по време на кампанията обаче не се считат за такава.

В 7-дневен срок след изборния ден, а при произвеждане на втори тур - в 7-дневен срок от датата му, партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали. При неизпълнение на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията, ще се налага глоба съгласно чл. 472, ал. 1 от Изборния кодекс.

Контролът по изпълнението на двете заповеди се осъществява от секретаря на Община Асеновград инж. Петър Иванов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини