0 °C

Нови четири обвинения за Димчо Темелков, внезапно заболяване възпрепятства предявяването им

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, по което е следвало днес, 17 октомври 2016 г., да бъдат предявени нови четири обвинение на Димчо Темелков за извършени от него длъжностни престъпления в качеството му на началник на РУ на МВР-Асеновград, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

След проведени разпити на над 150 свидетели, различни по вид експертизи, огледи, отделяне на материали по незаведени сигнали за извършени престъпления и изпращането им на РУ на МВР-Асеновград за провеждане на наказателни производства, част от които впоследствие са приключили с влезли в сила присъди, Димчо Темелков е бил редовно призован за предявяване на новите обвинения. Спрямо него през септември 2015 г. са били повдигнати и други две обвинения по чл. 304б ал. 1 и по чл. 294 ал.4 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Три от новите обвиненията са по чл. 282 ал. 2 пр. 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс, а именно за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, изразяваща се в кариерно израстване и получаване на поощрения и награди, като от деянието са могли да настъпят немаловажни вредни последици за МВР - уронване на престижа на МВР и намаляване на доверието на към работата на органите на полицията, в периода от 13 март 2014 г. до 13 юли 2015 г. в Асеновград, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, не е изпълнил служебните си задължения по различни текстове от Закона за МВР, инструкции за организиране на работата в МВР, по заявителски материали за престъпления от общ характер, вътрешни правила за организация на работата в МВР по заявителски материали за престъпления от общ характер и множество изисквания от длъжностната му характеристика като началник на същото управление.

Разследването е установило, че в резултат на тези действия Димчо Темелков не е регистрирал, не е провел оперативно-издирвателна дейност, не е отчел анализа на постъпилата информация, не е оценил съобщения и постъпили заявления с оглед данни за извършени престъпления от общ характер, не е извършил проверка и не е докладвал материалите в компетентната Районна прокуратура-Асеновград, по общо 18 подадени жалби и заявления от пострадали граждани за извършени различни по вид престъпления - измами, престъпления против личността, закани с убийство, изнудване, блудства, грабежи, кражби, хулиганства, телесни повреди,притежаване на огнестрелно оръжие без разрешително, противозаконно лишаване от свобода и др.

На Димчо Темелков днес е следвало да бъде предявено и четвърто обвинение по чл. 311 ал. 1 във връзка с чл.26 ал. 1 от Наказателния кодекс, касаещо документно престъпление в качеството му на началник на РУ на МВР-Асеновград. Установено е, че той е съставил официални отчетни документи пред ОД на МВР-Пловдив, свързани с броя на получените съобщения за извършени престъпления и тяхното отработване, в което е удостоверил неверни обстоятелства, а именно, че за периода от 24 ноември 2014 г. до 3 юли 2015 г. в РУ на МВР-Асеновград са били получени с 15 жалби по-малко за извършени престъпления – сигнали за телефонни измами, кражби, грабежи, блудства, хулиганства, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и др. Като тези престъпления, са за други случаи, различни от посочените по горе, касаещи обвиненията по чл. 282 от Наказателния кодекс.

Днес, 17 октомври 2016 г., предявяването на новите четири обвинения на Димчо Темелков не е извършено поради внезапното му заболяване, което, според неговия адвокат, е възпрепятствало явяването му пред следователи от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура-Пловдив.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини