Телефонни измамници плашат жертвите си и с убийство

Телефонни измамници заплашват жертвите си вече и с убийство. Продължават да се представят и за полицаи. При три удара вчера в Русе са взели над 33 хил. лв.

Намесата на полиция и банкови служители е предотвратила същите тези хора да изтеглят спестяванията си и да дадат на мошениците още около 40 000 лв., предаде БГНЕС

Най-драстичният случай е с 84-годишна жена, на която вчера сутринта се е обадил мъж, представил се за "полицай Георгиев" от несъществуващото Трето РПУ - Русе. Той е поискал пълно съдействие от пенсионерката с пари за „залавянето“ на измамниците. 

В последвало обаждане друг непознат мъж започнал да я заплашва, че ще я убие и ще я заколи, за да й вземе бъбреците, ако не му бъдат дадени 15 000 лева. 

Жената поставила в дамска чанта 1000 евро, 338 долара, около 300-400 лева и бижута, която пуснала през прозореца. 

По указание на „полицая“ отишла до банка, откъдето изтеглила сума в размер на 3000 евро и 2700 евро поставила в кош на улицата. 

След това отишла и в друг клон на същата банка, за да допълни с още пари исканата обща сума от 15 000 лв., но там не могла да изтеглила суми поради намеса на полицията.

Другият случай е с 68-годишен мъж, на който се обадил „старши следовател“ Павлов. Отново със същия мотив, че полицията е по следите на група измамници, поискал съдействие и информация с какви влогове в банки разполага пенсионерът. 

Звъннали и измамниците, заявявайки, че дъщерята на възрастния човек е оперирана след катастрофа и трябва да се платят 18 000 лв. Мъжът изтеглил 15 277 лв. от клон на банка и ги оставил до трафопост в градинката на Корабния техникум. След това получил указания по телефона да се изтеглят и други пари. 

От друга банка изтеглил сума от 25 433 лв., но решил да предаде парите на полицая очи в очи, а не да ги оставя на улицата. 

Във втората банка обаче дошли служители от полицията и предотвратили предаването на изтеглената сума. 

Третата жертва е 73-годишна жена, на която се обадил „полицай“ Димитър Христов, който също уж провеждал полицейска операция по задържането на членове на престъпна група. 

Жената поставила сумата от 2000 лева и 3500 евро в една текстилна чанта и я хвърлила от терасата на жилището си. Обща сума на предадените пари възлиза на около 9000 лева, които били взети от млад мъж, на който жената не може да даде описание.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини